Wie zijn wij?

Even voorstellen

Wie zijn wij?

Ik ben Wouter Belier

Ik heb theologie (PhD. binnen de godsdienstwetenschappen) en geschiedenis gestudeerd in Leiden en filosofie en economie in Rotterdam. Ik ben werkzaam in het middelbaar onderwijs, momenteel als docent filosofie. Eerder gaf ik ook les in geschiedenis, algemene economie en bedrijfseconomie.

Daarnaast organiseer ik voor de particuliere markt tal van filosofische activiteiten (zie: www.filosofiepraktijkleiden.nl), gespreksgroepen en leeskringen.

Ik ben als Socratisch Gespreksleider opgeleid door Hans Bolten. Ook volgde ik trainingen bij Dries Boele en Marlou van Paridon. Naast de meer klassieke vorm (in een kleine groep) gebruik ik het Socratisch Gesprek ook vaak voor korte gesprekken en één op één begeleiding.

Ik ben Piet Hagenaars

Na mijn studie filosofie in Leiden heb ik een aantal jaren lesgegeven in het middelbaar en hoger beroepsonderwijs. Na een training Socratische Gesprekken bij Jos Kessels heb ik in een socratische gespreksgroep jarenlang ervaring op kunnen doen.

Vervolgens ben ik in het bedrijfsleven beland, waar ik bij de afdeling Opleiding & Training en later als secretaris van de Ondernemingsraad de socratische methodiek meermaals kon toepassen.

Ik ben aangesloten bij de
Vereniging Filosofische Praktijk en richt mij nu samen met Wouter Belier op het voeren van filosofische en socratische gesprekken bij commerciële en niet-commerciële organisaties.